AddThis

| More

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

24/07/09 Ιατρική Γνωμάτευση

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

24-07-2009

Εξέτασα σήμερα στο ιατρείο των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού τον κρατούμενο κ. Θεόδωρο Ηλιόπουλο, 31 ετών, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 10η 7ου 2009.

Το σωματικό του βάρος είναι 56 Kgr (η μικρή σχετικά απώλεια βάρους οφείλεται στον σωματότυπο του ασθενούς-βάρος εκκίνησης απεργίας πείνας 60 Kgr), έχει όμως, σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση, αρχίσει να εμφανίζει απώλεια μυϊκής μάζας. Εμφανίζει έντονη καταβολή και αδυναμία ενώ αναφέρει υπνηλία κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Δεν έχει εμφανίσει παρά μόνον ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο, πάσχει όμως από ορθοστατική υπόταση (ξαπλωμένος έχει συστολική ΑΠ 100 mmHg και όρθιος 85-90 mmHg). Είναι έντονα ωχρός.

Δεδομένου ότι 1. ο σωματότυπος του ασθενούς είναι τέτοιος ώστε δεν θα εκδηλώσει άμεσα μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, αναμένεται όμως να έχει στο άμεσο μέλλον επιπλέον απώλεια μυϊκού ιστού, συμπεριλαμβανομένου και του μυοκαρδίου, 2. δεν έχει υποβληθεί έως τώρα σε εργαστηριακές εξετάσεις που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν, και τέλος 3. της ορθοστατικής υποτάσεως,

είναι επιβεβλημένη η άμεση μεταφορά του σε χώρο αυξημένης φροντίδας (νοσοκομείο κρατουμένων ή κρατικό νοσοκομείο) προκειμένου να προληφθεί οποιαδήποτε βλάβη στην σωματική του υγεία.

Η γιατρός

Όλγα Κοσμοπούλου
ειδική παθολόγος, επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ

αναδημοσίευση από: http://apofylakisithodoriiliopoulou.blogspot.com/

0 Comments: