AddThis

| More

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

31/07/09 Κάθε φορά λένε άλλα για να μείνει στο κελί ο Ηλιόπουλος

Κρατήθηκε έξι μήνες προφυλακισμένος για τις ταραχές του περασμένου Δεκέμβρη, καθώς δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι τον αναγνωρίζουν στις καταθέσεις τους επειδή επί λέξει «είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του».

Εξι μήνες μετά, το βούλευμα που απορρίπτει την αίτηση αποφυλάκισής του, του βάζει κουκούλα για να παρατείνει την κράτησή του αφού κρίνει ότι «πρωτοστατούσε φορώντας κουκούλα στα επεισόδια με τοις αστυνομικές δυνάμεις» - η ορθογραφία είναι του βουλεύματος. Τα... ευτράπελα όμως δεν σταματούν εδώ: αν και ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, που βρίσκεται σήμερα στην 21η μέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας την ελευθερία του απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, όταν συνελήφθη είχε μακριά γένια και κοτσίδα κάνεις δεν τον περιγράφει με αυτά τα χαρακτηριστικά. Κι ακόμη: «Το βούλευμα τον κρίνει αμετανόητο επειδή επιμένει στην αθωότητά του. Σαν να ζούμε στην ιερά εξέταση», είπε ο συνήγορός του Ν. Μαβίδης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, στην οποία καταγγέλθηκε ότι παρά τις σχετικές εισηγήσεις τής γιατρού που τον παρακολουθεί, ακόμη δεν έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Στο πρόσωπο του Θ. Ηλιοπουλου συμπυκνώνεται όλη η εκδικητική μανία του κράτους, το οποίο ακόμη δεν μπορεί να κατανοήσει την αμφισβήτηση των νέων στην εξέγερση του Δεκέμβρη», είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης, ενώ ο συνάδελφός του Θ. Δρίτσας συμπλήρωσε: «Οταν μια απόφαση παράτασης της προσωρινής κράτησης δεν αιτιολογείται επαρκώς τότε δεν μένει άλλη εξήγηση παρά η πολιτική σκοπιμότητα, γεγονός που είναι νομικά και πολιτικά απαράδεκτο...».

Την αλληλεγγύη τους στον απεργό και μοναδικό κρατούμενο για τα γεγονότα του Δεκέμβρη εξέφρασαν εκπρόσωποι πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, ενώ την αποφυλάκιση του ζητούν με ανακοινώσεις τους το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η «Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης», η Αναρχική πρωτοβουλία από Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο και Κόρινθο, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων και η Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ), που θυμίζει ότι «ο ένας εκ των δικαστών που σκανδαλωδώς απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης του Θοδωρή, είναι ο ίδιος ο οποίος παρέπεμψε στο αρχείο, κλείνοντας δικαστικά, το θέμα Κούνεβα. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους ελεύθερα τα μέλη της ΕΛΑΣ που κατηγορούνται για συμμετοχή, και μάλιστα σε ηγετικές θέσεις, σε κύκλωμα σωματεμπορίας, βιασμών, βασανισμών κ.λπ. κατά νέων αλλοδαπών γυναικών...».

ΙΩΑΝΝΑ ΣΩΤΗΡΧΟΥ


πηγή: Ελευθεροτυπία.

0 Comments: